Tanker om farver og design

Den Canadiske maler Kiff Holland har sagt, at farver skaber, forstærker, afslører og etablerer stemningen i maleriet. Tanken er ikke langt fra den filosofi, jeg arbejder ud fra, når jeg designer tekstiler. Ideen med at farver forstærker formen og skaber en bestemt stemning, tror jeg mange kan følge. Dem af os der har forsøgt os med en ny hårfarve kender følelsen af, at ansigtet pludselig ændrer karakter.

Når jeg arbejder med en ny kollektion er det en meget dualistisk proces. Dvs det bliver en vekselvirkning mellem stemning og farver. Min kreativitet og mine ideer opstår, når jeg samler al min inspiration visuelt og kreerer mine "moodboards". Et "moodboard" er i sin enkelhed en lille stemningscollage, hvor jeg forener min inspiration omkring farver, mønstre, materialer og herved kommer ind i den stemning, der skal føre mig videre til udviklingen af fine nye produkter.

Tekstiler og farver udgør en stor del i de fleste hjem og mange af os mærker, hvis der er uorden eller kaos i former og farver. Designs (i form af møbler, billeder, pyntegenstande, inventar og tekstiler) og deres farver har en stor betydning for vores følelse af ro og harmoni, men er samtidig en kilde der kan understøtte og medvirke til en forandring. Måske du kender det, at når du tilføjer en farve til dit hjem, så kalder den farve på et svar. Det kan være den hvide væg, der kalder på noget varmt. Ellers giver rummet en følelse af kulde og tomhed.

Som et frø, der spirer kan du have brug for at understøtte årstidernesskiften eller ændringer i livet ved at invitere lyset og sommerstemningen ind i dit hjem. Jeg arbejder primært med tekstiler og kan selv overraskes over hvor meget blot en pude, et tæppe eller sengetøj kan tilføre af forandring i et dansk hjem, hvor inventar og møbler ofte er gjort i tidsløse basisfarver.

Mode og trends har altid fyldt meget i mig - sommer er jo ikke bare sommer. Det varierer hvilke toninger og farveindtryk fra naturen vi bringer ind. Farverne, formerne og materialerne i tidens mode er samtidig et spejl af tendenserne i samfundet og verden på nøjagtigt samme måde som det ses i arkitektur, litteratur og kunst.

Fx er en af de nuværende trends et lille opgør med perfektionismen som en tendens i samfundet, der presser det enkelte individ. Mange har måske lyst til forandring, men er bange for risikoen for at fejle og ligne en fiasko. Tendensen i trenden er, at lægge afstand til illusionen om, at vi skal være perfekte i alle henseender og kalder på glæden, kreativiteten, fantasien og ærligheden. Den krise verden er i nu har understøttet denne tendens. Vi har haft tid til refleksion og til at stille spørgsmål ved måden, vi lever vores liv. Vi er blevet skubbet væk fra det sikre og kreativiteten er en nødvendighed nu. Som en tilgang til glæden og optimismen er farven gul en af sommerens store tendenser. Den kommer i mange nuancer - lige fra sart gul til den mere okkerfarvet gul. Materialerne er lette og luftige. Farven gul repræsenterer sjov, glæde, sol og vækker begejstring og energi i os. Derfor er den gule farve central i sommertrenden - den kalder på vores glæde. 

Det interessante for mig er at udtrykke de tendenser og bevægelser i produkterne med farver og kvaliteter for øje. At skabe smukke, brugbare produkter på det grundlag - det driver mig fremad. 

Gul kan være en lidt vanskelig farve at tilføre i sin bolig. Men ved at tilføje en gul pude i sofaen sammen med dine andre smukke puder eller et par gule håndklæder på badeværelset, kan du invitere sommerstemningen indenfor i dit hjem. Gul fungerer godt sammen med de lyse blå og grå toner. 

Mit nyhedsbrev og blog vil handle om trends og mode, om livet som iværksætter og om mit konkrete arbejde med boligtekstiler. Jeg håber du har lyst til at følge med, og du er altid meget velkommen til efterlade en kommentar eller et spørgsmål. 

Kærligst, Tina

Shop now

You can use this element to add a quote, content...