Efteråret bærer guld i sin lomme

"Autumn carries more gold in its pocket than all the other seasons”, Jim Bishop 

Hver årstid byder på nye farver og tendenser. Dette efterår er der fokus på de gyldne, varme farver.

Jeg synes Jim Bishops beskrivelse af efteråret, som den årstid der har mere guld i lommen end nogen anden årstid, er en dejlig måde at se på efteråret. Det får netop både mine tanker i retning af de smukke farver, der dominerer naturen i efteråret, men guld er også noget værdifuldt for os mennesker. Det værdifulde for mig er den ro og eftertænksomhed, som efteråret bringer med sig.

Det smukke og inspirerende ved mit arbejde som designer, er særligt når jeg mærker naturen og årstiden strømme ind i mig og komme ud igen i de mønstre, kvaliteter og farver jeg designer. Jeg kan næsten føle mig som en marionetdukke styret af årstiden. 

Efterår er ikke bare efterår i designprocessen. Der er andre elementer end naturens, der går på kryds og tværs. Lige nu er 70’erne en dominerende tendens. Tekstilerne kan være fløjl og velour i de gyldne og kaffebrune farver. Keramikken og stentøj er i højsæde, hvor der bliver leget med 70’ernes formsprog og det håndlavet - ja nærmest hjemmelavet.

Som jeg tidligere har nævnt i et blogopslag, kalder farver og sammensætningen af disse på forskellige stemninger. Jeg arbejder ud fra et moodboard, som i sin enkelthed er en stemningscollage, hvor jeg forener min inspiration omkring farver, mønstre og materialer. Ud fra mine moodboards udspringer mine designs og produkter. 

Det moodboard jeg her har kreeret udmundede blandt andet i en gylden fløjlspude med messing lynlås - som du kan se på billedet. At bringe efterår indenfor kan ske ved små justeringer såsom puden, et par kaffekopper, viskestykker i køkkenet eller et par nye håndklæder på badeværelset. 

Gå ud i efterårsskoven og sug stemningen og farverne til dig. Gå herefter på opdagelse i de mange skønne butikker, det bugner lige nu med lækre eftersårsfarver og genfind stemningen fra skoven til dit hjem.   

Gyldne kram, 

Tina

Shop now

You can use this element to add a quote, content...