森林浴 Shinrin Yoku

森林浴

Som designeren bag vonFritz har jeg tidligere fortalt jer, at naturen spiller en særdeles stor rolle i alt hvad jeg laver som designer. I særdeleshed sengetøjet, der både i farver, materialer og vævningskvalitet skal give dig noget af det naturen giver.

Naturen er det sted vi kommer fra. Selvom vi lever i byer og sidder på kontorer det meste af vores liv så er det faktisk slet ikke så lang tid siden set i et evolutionsperspektiv at vi forlod naturen. Naturen er derfor stadigvæk en afgørende strømning i vores karakter. Japansk kultur og design har fascineret mig i mange år, blandet andet fordi netop naturen spiller så stor en rolle.

Det naturen giver os er: balance, ro og følelsen af sammenhørighed. Alle disse ting er en forudsætning for vores søvn, som igen er en forudsætning for vores mentale og fysiske heldbred.

For nogle år siden stødte jeg på et fænomen, der netop er opstået i Japan i 1980’erne kaldet Shinrin Yoku (森林浴) på japansk og skovbadning på dansk. I dag er det en anerkendt behandlingsform i bl.a. Japan. Behandlingsform til fx mentale problemer som angst, stress og søvnproblemer.

Det er i virkeligheden meget simpelt og derfor er det også stærkt. Du har sikkert allerede små-badet i skoven uden at vide det. Skovbadning handler i alt sin enkelthed om, at tage en tur i skoven uden elektriske devices’ og andet forstyrrende.

Jeg er ikke ekspert, men min vej er, at tage fx 2 timer i skoven. Når jeg går i skoven, forsøger jeg at komme i kontakt med mig selv mentalt og følelsesmæssigt i øjeblikket. Herefter retter jeg mit fokus helt på selve det at gå. Jeg fokuserer på mine skridt, fra jeg løfter foden, til den svæver og til den lander igen. Jeg går langsomt og så stille og lydløst som muligt. Et andet fokus kan være, at iagttage et blad eller et træ. Langsomt følge dets strukturer med øjnene. Altsammen handler om at være i nuet med naturen.

Øvelserne minder om meditation. Fokus er blot her naturen og dens organismer.

Jeg har af gode grunde ingen billeder af min skovbadning. Det er ikke en fotosession så det elektroniske bliver derhjemme.

Jeg vil varmt anbefale jer at prøve. Det er som om det indre kompas bliver tydligere efterfølgende.

I stedet får I mig gående på vandet i naturen.

Kærligst Tina

Shop now

You can use this element to add a quote, content...